Longziekten / COPD

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een verzamelnaam voor longaandoeningen die zich kenmerken door een niet of niet geheel op te heffen belemmering van de luchtwegen (longen). Deze belemmering (obstructie) wordt steeds erger en hangt samen met een abnormale ontstekingsreactie van de longen op prikkels van buitenaf, zoals: allergieën, roken of kleine gas- of stofdeeltjes. Genezing is niet mogelijk, maar het ziekteproces is af te remmen en de ervaren gevolgen kunnen wel verminderd worden. 

De gevolgen van COPD zijn onder andere:

Benauwdheid (dyspnoe) en kortademigheid
-Longaanvallen / astma aanvallen (exacerbatie)
-Vermoeidheid
-Verminderde conditie en minder inspanningsvermogen
-Verminderde voedingstoestand
-Verminderde spiermassa en gewichtsverlies
-Angst / onzekerheid


Hoe meer de aandoening vordert, des te ernstiger de symptomen. De impact op het dagelijks leven neemt toe.

Wat kan een ergotherapeut voor u betekenen?
Door bovenstaande gevolgen kunnen de meest vanzelfsprekende handelingen opeens erg moeizaam gaan. Denk hierbij aan activiteiten zoals: wassen, kleden, koken, huishoudelijke taken, gebruik maken van het openbaar vervoer, werken of het uitvoeren van hobby’s.
Het uiteindelijke doel van uw ergotherapeut is dat u de activiteiten waar u het meeste waarde aan hecht weer naar tevredenheid en zoveel mogelijk zelfstandig en veilig kunt uitvoeren. Vraag uw ergotherapeut gerust naar de specifieke behandelmogelijkheden. 

Ergotherapie Glassen

Behandeling vindt uitsluitend plaats op afspraak.

Volg mij
Contact
  • Telefoon: 06-29464365
  • E-mail: info@ergotherapieglassen.nl